Diensten 

Juridische bijstand

Om veilig te ondernemen is het essentieel om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten. Verscheidene ondernemers vergissen zich in bepaalde risico’s met betrekking tot het juridische vlak. Door gebrek aan kennis en tijd kunnen juridische problemen optreden. Om u te behoeden voor juridische vraagstukken biedt RIB-incasso een oplossing in juridische bijstand.

Overeenkomsten
Aan diverse contracten, samenwerkingsvormen en afwijkende afspraken ligt meestal een overeenkomst ten grondslag. Om in een later stadium niet in eventuele discussies en/of problemen te komen is het van belang dergelijke afspraken kundig vast te leggen. De juristen van RIB-incasso kunnen u hierbij ondersteunen.

Vragen
Zijn er bepaalde vraagstukken die u meteen beantwoord wilt hebben? De juristen van Rib incasso staan zeven dagen per week voor u klaar!

Algemene voorwaarden

Veel ondernemers onderschatten het belang van correcte algemene voorwaarden. Foutieve of onvolledige algemene voorwaarden geven juridische problemen een kans. Door te investeren in algemene voorwaarden verzekert u uw onderneming van stabiliteit en voorkomt u eventuele juridische geschillen. Het Rechtelijke invorderings bureau is door haar ervaring in veel verschillende branches uitstekend in staat om ook voor uw bedrijf algemene voorwaarden op te stellen.

Meer weten contractformulier invullen waarin we contact kunnen opnemen met de volgende vragen

1 naw bedrijfsgegevens

2 email en telefoon

3 opmerking

4 wanneer contact opnemen

Kredietrapport

Werkt u met bedrijven en/of particulieren? Er schuilt altijd een risico bij het aangaan van een relatie met een nieuwe klant. Voorkom verrassingen achteraf en weet met wie u zakendoet! Met het online RIB-kredietrapport krijgt u inzicht in de historie en huidige situatie van de betrokken instantie of particulier, in de moraliteit en de kredietwaardigheid. U krijgt direct antwoord op vragen omtrent de kredietwaardigheid, financiële rapportage met betrekking tot bezittingen, liquiditeiten, bankrelaties en betalingservaringen – aangevuld met een creditscore.

 

Prive Incasso

Incassobureau voor particulieren. Op zoek naar een incassobureau voor particulieren? Ook dan bent u bij Het Rechtelijk invorderings Bureau aan het juiste adres. Wij nemen het gehele incassotraject, van A tot Z, voor u uit handen. 

Het Rechtelijk invorderings Bureau helpt u ook als particulier graag verder. De ervaring leert dat hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt om de vordering te incasseren. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op.

Situaties waarin je als particulier een incassobureau nodig hebt

Als particulier een incassobureau inschakelen, het komt vaker voor dan je denkt. Ook als privépersoon zijn er legio situaties te bedenken waarin je nog geld van iemand tegoed hebt.

  1. Een bekend voorbeeld hierbij is de particuliere verhuur. In een tijd waarin je weinig rente op je spaargeld krijgt, zijn er steeds meer mensen die hun toevlucht zoeken in het aankopen van vastgoed. Een huis behoudt immers vaak z’n waarde of wordt zelfs mettertijd alleen maar méér waard, terwijl je ondertussen aantrekkelijke inkomsten kunt verkrijgen uit de verhuur van dit pand. Maar wat als op een kwade dag de huur niet meer betaald wordt? Dan kan het inschakelen van een incassobureau als particulier een goede manier zijn om te zorgen dat je je geld alsnog ontvangt.
  2. Ook in geval van een niet terugbetaalde lening aan een vriend of familielid kan je als particulier een incassobureau in de arm nemen. Het is echter wel belangrijk dat je documenten en bewijsstukken kunt overleggen alvorens er tot incasso wordt overgegaan: een contract (liefst opgemaakt bij een notaris) inclusief afspraken over de aflossing bijvoorbeeld. Ook brieven, e-mails en andere bewijsstukken waarmee je kunt aantonen dat je om je geld gevraagd hebt, zijn handig om bij het incassobureau te overleggen.

 

Wanneer kan je als particulier een incassobureau inschakelen?

Als particulier kunt u op de volgende voorwaarden een incassobureau inschakelen

  • U moet de vordering kunnen aantonen c.q. onderbouwen.
  • Mondelinge afspraken zijn niet aantoonbaar en dus niet handig te gebruiken om een incassotraject op te starten.
  • Middels een onderlinge overeenkomst met handtekening of door de notaris opgesteld
  • Bewijsstukken zoals, Brieven, sms/WhatsApp en e-mails

Met alleen een mondelinge afspraak is de kans groot dat de zaak niet sterk staat. Heb je daarentegen papieren waarmee je kan aantonen dat je een vordering hebt, dan sta je al een heel stuk sterker. Eigenlijk geldt voor iedereen (particulier of bedrijf) dat je een goed dossier moet opbouwen alvorens naar een incassobureau te kunnen stappen. Sla alle documenten die te maken hebben met de schuld (overeenkomsten, aanmaningen, e-mail en reguliere post) op en bewaar deze in een aparte map.

Kan je je vordering goed onderbouwen, wacht dan niet te lang en schakel vandaag nog een incassobureau in.

Procederen

Het kan voorkomen dat u vordering niet doormiddel van het minnelijke fase is opgelost. Bij het rechtelijke invorderings bureau nemen wij zowel het incasso traject, als het daar eventueel aan verbonden gerechtelijke traject, voor u uit handen op een prettige en oplossingsgerichte manier. Het komt regelmatig voor dat een klant na het verstrijken van de incassoprocedure nog niet betaald heeft. Dan starten wij het gerechtelijke incassotraject voor u op. Hierbij proberen met tussenkomst van de rechter de openstaande vordering alsnog te incasseren.

Maximaal kostenrisico

Wanneer u procedeert via het rechtelijke invorderings bureau dan geniet u altijd van een maximaal kostenrisico. Dit houdt in dat uw kosten altijd tot een klein minimum zijn beperkt, ook als de procedure niet leidt tot het gewenste resultaat.

Internationale incasso

Doet u zaken met buitenlandse ondernemingen en blijken dit wanbetalers? Juridische mogelijkheden zijn vaak gering en gerechtelijke procedures zijn tijdrovend en kostbaar. Schakel tijdig een incassobureau in en voorkom hiermee dat uw facturen bij een wanbetaler onnodig lang uitstaan. Het reechtelijke invorderings bureau biedt een wereldwijde dekking op basis van ‘no cure no pay’. Wij werken samen met gekwalificeerde lokale kantoren en agenten en zijn in staat uw internationale vordering op succesvolle wijze af te ronden.

Advocaat

Het kan zijn dat we net een stapje verder voor u moeten, dan zetten we een specialist in op het gebeid van Arbeidsrecht
Dienstverlening aan cliënten omvat onder meer:
– het verstrekken van juridische adviezen;
– het voeren van gerechtelijke procedures;
– het voeren van onderhandelingen;
– het begeleiden van reorganisaties;
– het opstellen, beoordelen en aanpassen van contracten en algemene
voorwaarden;
– het incasseren van geldvorderingen;
– het leggen van beslagen op onder meer schepen, ladingen, bankrekeningen, inventaris en voorraad.

De aanpak van ons Advocaat, is Rotterdams Recht dat zich kenmerkt door lef, kennis, ervaring en betrokkenheid. Uw zaak is onze zaak. Of het nu op procederen aankomt of op onderhandelen, in beide gevallen ons Advocaat, voor u tot het uiterste.
Uitgangspunt hierbij is altijd: voorkomen is beter dan genezen.

Kosteloos advies per telefoon

WordPress PopUp Plugin
×