Privé incasso

RIB incasso voor particulieren

Als particulier helpen wij u graag met het incasseren van uw vordering. Uw vordering incasseren wij op basis van no cure no pay. Dat houdt in dat wanneer er niets wordt geïncasseerd, u ons ook niets hoeft te betalen. Bij uw debiteur (de tegenpartij), brengen wij incassokosten in rekening.

Hoe werkt het inschakelen van RIB-incasso

Uw vordering bij ons indienen is vrij eenvoudig. Onderaan de pagina klikt u op Start uw incasso. Zodra wij uw opdracht ontvangen, neemt uw vaste behandelaar contact met u op.

Vervolgens schrijven wij uw debiteur aan. Uw debiteur wordt door ons indien nodig meerdere malen benaderd, zowel schriftelijk, deurbezoek (post/ e-mail) als telefonisch. Ons streven is uiteraard om uw vordering zo snel mogelijk betaald te krijgen.

Uw betaling in het minnelijke traject, dat wil zeggen zonder tussenkomst van de rechter, voor elkaar krijgen is ons streven. Gezien de kosten van procederen is dit voor alle partijen beter. Maar mocht uw debiteur niet mee willen werken dan kunnen we, als u dat wilt, dit middels een gerechtelijk proces alsnog laten incasseren. Hier zitten echter wel kosten aan verbonden.

Is uw vordering 25.000 euro of meer dan zullen wij de vordering samen met onze advocaat onderzoeken en vervolgens plannen wij met u een afspraak in, om de verdere procedure te bespreken

Voor wie zijn de kosten?

Aan het indienen van uw particuliere incasso-opdracht zijn geen kosten verbonden, RIB-incasso werkt niet met abonnementen voor particulieren. Bij uw debiteur brengen we incassokosten in rekening. Deze zijn conform de wet incassokosten en bedragen maximaal 15% van de hoofdsom met een minimum van € 40. Verder werken we in het minnelijke incassotraject geheel op basis van no cure no pay. Dat houdt in dat wanneer er onverhoopt niets geïncasseerd wordt u ons verder ook niets hoeft te betalen.

Aan een gerechtelijke procedure zijn helaas wel kosten verbonden. Maar we proberen uw vordering altijd zo veel mogelijk in het minnelijke traject te incasseren. Lukt dat niet dan ontvangt u van ons eventueel een voorstel wat u met het dossier wilt doen. Wilt u liever geen gerechtelijk traject dan kunt u op dat moment de incasso-opdracht kosteloos laten stopzetten.

LET OP! Tijdens het indienen van uw vordering wordt u gevraagd om een factuurnummer, hier kunt u gewoon een korte omschrijving (bijv. ‘geldlening) invullen. Bij factuurdatum kunt u de datum invullen wanneer de schuld is ontstaan.

 

Behandelen jullie alles?

Helaas nemen we niet alle particuliere incasso-opdrachten in behandeling. Belangrijk is dat u bewijs heeft dat de andere partij aan u moet betalen. Zo dient er bij een geldlening een overeenkomst te zijn die door beide partijen is ondertekend.

Alimentatie- en familiezaken (m.u.v. geldleningen) nemen we niet in behandeling. Voor alimentatiezaken kunt u beter contact opnemen met het LBIO.

Verder nemen we de meeste zaken, mits goed gedocumenteerd, wel in behandeling. Twijfelt u? Neem dan even contact met ons op voordat u uw vordering indient.

Kosteloos advies per telefoon

WordPress PopUp Plugin
×