+ Rechtelijk invordering Buruea

RIB Incasso - WIK brief

Bij RIB Incasso begrijpen we dat het innen van openstaande vorderingen soms verdere juridische stappen vereist. Onze uitgebreide gerechtelijke incassodienst biedt u de volledige ondersteuning die u nodig heeft om uw vorderingen via de rechtbank te innen. Ons team van ervaren juristen en advocaten staat klaar om u door elke fase van het proces te begeleiden.

Z

Slagingspercentage van 94%

Z

Netwerk aan partners in europa

Z

Uw debiteur betaalt de incassokosten

Z

Duidelijke tarieven, geen verborgen kosten

Z

Vaste casemanager

Gratis WIK-brief Ontvangen

Wat is een WIK-brief?

Als uw wanbetaler particulier of een eenmanszaak is en niet betaald heeft, bent u verplicht hem of haar nog één schriftelijke aanmaning te sturen voordat u incassokosten in rekening mag brengen. Deze schriftelijke aanmaning heet de WIK brief. In deze brief moet duidelijk vermeld worden wat de exacte incassokosten en gevolgen zijn als de factuur niet alsnog wordt betaald.

Cashflow verbeteren? wij starten vandaag nog

Belangrijke Kenmerken vaneen WIK-Brief

Verhoogde Betaalkans

Een WIK-brief (Wet Incasso Kosten) geeft een formele waarschuwing aan de debiteur, waardoor de kans op tijdige betaling aanzienlijk toeneemt. Door de duidelijke communicatie en wettelijke grondslag voelen debiteuren zich vaak verplicht om snel te betalen.

Wettelijke Naleving

Het versturen van een WIK-brief zorgt ervoor dat u voldoet aan de wettelijke vereisten voordat u incassokosten in rekening mag brengen. Dit beschermt uw rechten en stelt u in staat om eventuele extra kosten legaal te vorderen.

Geen Incassokosten

Met een WIK-brief voorkomt u vaak de noodzaak van dure incassoprocedures. Door de debiteur tijdig te waarschuwen en aan te sporen tot betaling, kunt u de kosten van inschakeling van een incassobureau vermijden.

Duidelijke Communicatie

Een WIK-brief biedt een gestructureerde en duidelijke manier om betalingsherinneringen te versturen. Het bevat essentiële informatie zoals het openstaande bedrag, de betalingstermijn en de consequenties bij niet-betaling, waardoor misverstanden worden voorkomen.

Klanten vertellen over RIB incasso

Inmiddels hebben wij al meer dan 17.000 klanten geholpen met incassozaken. 

Leo Hoogendijk
Leo Hoogendijk
2024-05-17
Goed en snel. Na mijn probleem uitgelegd te hebben zijn ze direct aan de slag gegaan. Duidelijke wekelijkse rapportage en tonen initiatief. Probleem opgelost, volledig dankzij RIB Incasso B.V.
Halil Yilmaz
Halil Yilmaz
2023-10-17
Uitzonderlijke service van RIB Incasso! Vanaf het moment dat we onze zaak aan hen toevertrouwden, waren ze razendsnel en ontzettend persoonlijk in hun aanpak. Ze namen de tijd om alle details door te nemen, en het was duidelijk dat ze altijd voor het uiterste gaan om resultaten te behalen. Als je op zoek bent naar een incassobureau dat daadwerkelijk doet wat het belooft, kijk dan niet verder. RIB Incasso is de keuze voor jou.
Bas Loodgieter
Bas Loodgieter
2023-07-20
Zowel een incassotraject alsmede een eventueel benodigd vervolgtraject worden door RIB Incasso op professionele wijze en zeer doelmatig uitgevoerd. Sterke punten: Professioneel, resultaatgericht, doelmatig, goed bereikbaar, snelle feedback, vasthoudend. Zeker een aanrader!!! Bedankt, toppers?
M Moolkeea
M Moolkeea
2023-07-06
Top service ... eerlijk en netjes afgehandeld
Dirk-Jan Mooiman
Dirk-Jan Mooiman
2023-04-25
Reageert snel op ingediende zaak. Ik had snel mijn te vorderen factuur terug en zeer vriendelijke geholpen. Zeker een aanrader!!
Straw Feddy
Straw Feddy
2023-04-12
Enorm goed geholpen van begin tot eind! Oprecht en vooral eerlijk bedrijf. Erg tevreden !
Melanie Stigter
Melanie Stigter
2023-04-12
Ik ben zeer tevreden over de professionele werkwijze van RIB. Wij zijn zeer goed geholpen door een betrokken werknemer.
Sanjay Haverkort
Sanjay Haverkort
2023-03-07
Erg fijne dienstverlening en top communicatie. Het proces fijn verlopen afgehandeld. Zeker een aanrader.
Jeroen Roggeveen
Jeroen Roggeveen
2023-03-06
Incompetent bedrijf. Ik doe er geen zaken meer mee.
Daniek Bakker-Gijzen
Daniek Bakker-Gijzen
2022-06-29
Super service!! Eindelijk een incassobureau waar we ons geld zien in plaats van alleen maar betalen. Alles is mogelijk, alles is bespreekbaar.

Meer over Pre-Incassopakket

Ons Pre-Incassopakket is ontworpen om u volledig te ontzorgen in het debiteurenbeheer. Zodra een factuur de vervaldatum nadert of is overschreden, nemen wij namens u contact op met de debiteur. Wij hanteren hierbij een professionele maar dringende benadering, waardoor de kans aanzienlijk toeneemt dat de debiteur snel betaalt.

Neem Contact Met Ons Op

Vul uw gegevens in en wij nemen binnen een werkdag contact met u op!

11 + 11 =

Rib incasso